Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Radikale Venstre i Aarhus

10-dagesforespørgsel: elever i modtageklasser

Radikale har med stor forundring læst tre artikler i JP der beskriver, at Aarhus kommune ikke lever op til lovgivningen vedrørende elever i modtagerklasser i Aarhus kommune. Det ønsker vi, at der øjeblikkeligt rettes op på. Vi ønsker derfor følgende belyst:  


1. På hvilke punkter lever vi ikke op til lovgivningen, på hvilke skoler og i hvilken periode? Hvor mange børn i alt er eller har været berørt?


2. Hvornår har man første gang modtaget henvendelse fra Lene Aabye Møller, og hvorfor er henvendelserne om den ulovlige praksis ikke blevet taget videre i organisationen med henblik på at undersøge om der var tale om en ulovlig praksis og rette op på denne?


3. Hvad har der været af henvendelser omkring en evt ulovlig praksis?


4. Hvad gør man for at sikre, at personale i Aarhus kommune ved, at de trygt kan gøre opmærksom på problemer eller ulovmæssigheder, også når en skoleledelse ikke vil undersøge eller gå videre med en forespørgsel/bekymring?


5. Hvorfor er Børn og Unge‐udvalget ikke blevet orienteret, da man blev opmærksom på, at der var tale om en ulovlig praksis?


6. Hvad er der allerede gjort for at rette op på den ulovlige praksis og understøtte de berørte børn og unge, og hvad planlægger man konkret at gøre indenfor hvilket tidsrum?


7. Hvad er ressourcebehovet i forhold til at rette op på den ulovlige praksis på de berørte skoler?


8. Hvorfor har man på de berørte skoler valgt en ulovlig praksis, og kan denne begrundes i økonomi, som Lene Aaby Møller peger på?


 


Venlig hilsen Eva Borchorst Mejnertz

Byrådsmedlem og politisk ordfører (R)

Forkvinde for Børn og Unge‐udvalget

Bæredygtighedsudvalget

KL’s internationale udvalg


 


BESVARELSE: https://www.aarhus.dk/media/34805/besvarelse.pdf