Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Radikale Venstre i Aarhus

10-dagesforespørgsel: hatecrimes

SPØRGSMÅL


Kære Jacob Bundsgaard 


 

Jeg vedhæfter her et billede, hvor man kan se, at Nordfront bryster sig af deres hærværk mod en regnbue-bænk udenfor Ceres Park. Politiet efterforsker ifølge vedlagte artikel også en episode fra Randers, hvor en dukke i menneskestørrelse er blevet hængt i en løkke fra et Føtex-supermarked med et skilt om halsen. På skiltet står der: - Jeg tog til Danmark og begik overfaldsvoldtægt på hvide kvinder. Nu hænger jeg her som fortjent. Stop masseindvandringen. 

 

På hjemmesiden nordfront.dk skriver de, at bagmændene bag den episode også er nationalsocialistiske aktivister. I Radikale ønsker vi en opfølgning på hvad der gøres for at komme disse ødelæggende hatecrimes til livs. Det er ikke nok, at bænken hurtigt vaskes ren. Vi er stærkt bekymrede for, at Nordfront lykkes med at inspirere flere og flere aktivister til denne form for selvtægt og hate-crimes. Vi ønsker derfor også belyst hvad vi i Aarhus kan gøre for at modvirke den tendens. 

Artiklen kan læses her: https://www.tv2ostjylland.dk/artikel/raadmand-alle-uanset-seksualitet-koen-og-etnicitet-skal-kunnefaerdes-trygt 
 

I det omfang det er muligt, ønskes en besvarelse indenfor rammerne af en 10-dages forespørgsel. 

 

Venlig hilsen 

Eva Borchorst Mejnertz 

Radikale Venstre